Banda Simfònica

Es té notícia de la seva existència a meitat del segle XIX, però hi ha continuïtat des del 1881, segons consta en l’Arxiu Municipal de Gandia i fotografies que evidencia la seva existència.

Concert banda simfònica

Des de la seva creació, la Banda experimenta una continuïtat només truncada per la guerra civil espanyola. Entre els seus directors cal destacar a Salvador García «Panxa Verda», Hermenegildo Amorós, Juan Vercher Grau, Miguel Vercher Talens i Jesús Cantos Plaza, Jacobo Ferrer Cortell. Han sigut presidents, Álvaro Peyro Escrivà, Enrique Melo Alberola, Juan Jose Sabater i Miguel Burguera.

concert banda

La Banda Simfònica assisteix a nombrosos festivals de música tant a nivell provincial com nacional. Ha participat en certàmens en poblacions com: Catarroja, Altea, Torrent, Alacant, Cullera i  València, entre altres poblacions. En diverses ocasions, ha asistit al Certamen Internacional de Bandes «Ciutat de València» on ha obtingut diversos guardons. Amb Miguel Vercher Talens, com a director, es crearen noves agrupacions com l’Orquestra Jove «Ciutat de Gandia», la «San Francisco Big Band», grups de cambra. I des de 1999 compta amb la Banda Juvenil composta per joves músics preparant amb il·lusió per poder formar part de la Banda simfònica de la Societat.   Compta amb una Escola de Música i un centre Autoritzat d’Ensenyaments Musicals.   Ha apadrinat a l’Associació Musical Grau de Gandia, a l’Associació Sant Blai de Potries i al Centre Musical de Beniopa. El 2003 va gravar l’Himne del Centenari del Club Atlètic de Madrid, en companyia de Joaquín Sabina. Les diferents agrupacions de la Societat han participat en intercanvis i viatges a Laval, Vic, Màlaga, etc. Ha estrenat diverses obres, on destaca la commemoració del V Centenari de la Col·legiata «Santa Maria» de Gandia composta per Miguel Vercher Talens. «75 aniversari de Ràdio Gandia Ser» de Miguel Vercher Talens; el pasdoble taurí «Nombre Un» dedicat a José Tomás d’Isabelo Galindo.

Banda de Gandia

Ha realitzat concerts amb corals: L’Orfeó Borja de Gandia, La Sagrada Família, les Veus Blanques del Centre de Música Mestre Valdovín, etc. També concerts amb projecció d’imatges creant un – muntatge audiovisual i musical. També ha realitzat un «Conciertazo» amb Fernando M. Argenta.   Ha realitzat concerts benèfics per a UNICEF, huracà Mitch, CEAM de Gandia, Foment Econòmic, terratrèmol d’Haití, Societat Alzheimer, etc.   El 2011 és declarada pel Consell de la Generalitat, Bé d’Interès Cultural de Rellevància Local. Sent Director Jesús Cantos Plaza, el 2011, va participar al Certamen de la Diputació de València obtenint el 2n premi 2a secció, també al Certamen de Bandes de Cinema de Cullera, obtenint el 2n premi.   El 2012, va participar en el Certamen de Diputació de València obtenint el 2n premi 2n Secció. La Societat musical que ja compta amb una Escola de Música i un Centre Autoritzat d’Ensenyament Elemental, el 2015 i sota la presidència de Juan Emilio Espí Grau, se li atorga a la Societat musical l’autorització de Centre Artístic Professional de Música. La Societat Musical compta amb Orquestra, els seus directors han estat, Miguel Vercher Talens, Rosana Conca Talens, Jose Vercher Blasco, Javier Malonda Miñana i actualment la dirigeix, Vicent Marti Ferrer. Amb Banda Juvenil, han estat directors, Jose Vercher Blasco, Juan Miguel Terrasses Samper, Andres Ferrer Cortell, Mayte Sanz Blasco, i actualment la dirigeix ​​Javier Cabrera Aparisi. Amb Coral de veus blanques. Quartet de Saxos. Big Band. Banda Simfònica, formada per 95 músics. Don Eduardo Cifre Gallego, catedràtic del Conservatori Superior de Música de València, és el seu director honorífic, i l’ha dirigit en diverses ocasions la Banda. Actualment està dirigida per Vicente Mendoza Sánchez i presidida per Juan Emilio Espí Grau.

banda simfònica