Escola de Música

banda de gandia

La Unió Arstístico Musical Sant Francesc de Borja de Gandia compta amb un bagatge en la docència de més de 40 anys des dels seus inicis, podent fer referència a fets com que pràcticament la majoria de músics professionals de la comarca de la Safor anaven a examinar-se a Gandia en aquells temps.

La seua trajectòria continua huí en dia, i és clar, els temps són canviants, pel que l’Escola de música de Gandia ha decidit donar cabuda als diferents mètodes d’ensenyament dels que comptem actualment. D’aquesta manera, la Societat contempla tres escoles de música dedicades íntegrament a l’educació musical.

La Societat va optar per donar cabuda a totes les demandes dels estudiants, per això, ha integrat els diferents centres, tan amateurs com oficials en una Escola que treballa indexant tot el procés educatiu. Tanmateix, depenent del tipus de formació i nivell acadèmic, l’estudiant de música pot optar entre:

  • L’Escola de Música de Gandia (des de 1974), d’àmbit amateur. En aquesta escola donem cabuda a tot l’ensenyament infantil i adult que no vol seguir unes ensenyances reglades, a més d’assistir aquells músics que volen seguir progressant el seu nivell instrumental o de llenguatge musical.
  • L’Escola d’Ensenyances Elementals Maestro Valdovín (des de 1992), de caràcter reglat i que expedeix a la finalització dels estudis el Certificat acreditatiu de dites ensenyances, i que està adscrits al Conservatori de Música Rafael Talens de Cullera. És l’única escola regida per una Societat de la Ciutat de Gandia que expedeix aquest títol, evitant que l’alumne haja de passar per proves de Certificació fora del seu Centre d’estudis.
  • L’Escola d’Ensenyances Professionals Ciutat Ducal (des de 2014), naix després d’haver realitzat un important treball per part del Claustre, de la Junta Directiva i l’Ajuntament, amb la idea de voler seguir adequant el nostre nivell educatiu als nostres alumnes, donant-los l’oportunitat de poder seguir estudiant les E. Professionals en el Centre
    que es van iniciar, a més de donar una eixida més per estudiar als alumnes de la comarca de la Safor que tinguen la intenció de continuar els seus estudis, facilitant-los així tot el bagatge d’estudis fins les E. Superiors. Les ensenyances professionals reglades estan adscrites al Conservatori de Música Josep Climent d’Oliva.

banda de gandia

Cal remarcar que totes les Escoles de la Societat compten amb la millor qualitat educativa del moment, on

a dia d’avuí són una de les poques escoles de música que garanteix tot el professorat reglat, amb la titulació requerida per Conselleria d’Educació amb un total de 26 professors i 300 alumnes.

També fem referència als diferents mètodes d’ensenyança que havem establert al Centre, com Taller de música per créixer, Mètode Willens, Mètode fasolet IEM i mètode adaptat a les noves tecnologies, com el Mètode de Aulavirtualmusica.com i és per això que l’Escola inverteix en noves tecnologies i nou instrumental per millorar els nostres recursos materials. Tots aquests esforços fan que els nostres alumnes isquen reforçats musicalment.

L’Escola també vol afavorir a l’estudiant que necessita un lloc per poder realitzar les seues tasques acadèmiques o aquells pares que necessiten un lloc per esperar als seus fills mentre compaginen el seu treball, per donar cabuda a aquesta demanda, l’Escola ha disposat d’un aula on tan pares com alumnes treballen i estudien conjuntament o simplement disfrutem d’un café relaxadament.

Destaquem el nostre contacte amb la Societat de Gandia, on realitzem audicions públiques dels nostres estudiants a la Casa de la Marquesa i Teatre Serrano, i de tenir la connexió directa amb la recreació musical, donant cabuda als grups instrumentals de combo-jazz, cor, orquestra i banda jove.

Són els concerts de Santa Cecília, Nadal o la mateixa Cloenda del curs escolar on els alumnes mostren junt a la Banda actuacions en que mostren els seus aprenentatges amb una gran qualitat interpretativa.

Els resultats del treball del professorat i l’alumnat es trasllada en nivells d’ensenyança alts, avalats pels nostres alumnes que compten amb un 100% d’aprovats en les proves externes de proves d’accés o per la participació en premis d’interpretació instrumental a nivell d’estudiants.

L’Escola de Música de Gandia de la UAM vos invita a visitar les seues instal-lacions, a viure i compartir una eduacació de qualitat i individualitzada.