Big Band

Banda de GandiaLa «San Francisco Big Band» naix l’any 1995 arrel de la Unió Artístico Musical Sant Francesc de Borja de Gandia com una agrupació integrada per músics de la mateixa, la majoria d’ells professionals, amb inquietuds musicals al mon del jazz. Tot i la seua breu existència, la banda ha realitzat nombrosos concerts que han aconseguit un gran èxit de públic. El seu fundador i arranjador va ser Miguel Vercher Talens. Des dels seus inicis, la San Francisco Big-Band fou creada amb el propòsit de donar un repertori que recorreguera diferents estils del món del jazz. D’aquesta manera, als seus concerts ha oferit un extens repertori que va des del jazz simfònic dels anys 20, representat per George Gershwin, on ens trobem un jazz més clàssic inspirat en les operetes berlineses i els melodies romàntiques i impressionistes del segle XIX.

Passant per el swing dels anys 30, com és el cas d’xtraordinaris compositors com Glenn Miller, Duke Ellintong o Fletcher Henderson, màxims exponents de les grans orquestres de jazz i creadors de la unió entre el jazz i la música popular.   Per últim, la inclusió als moderns de la dècada dels 40 amb compositors com Duzzy Gillespie o Gerry Mulligan, entre altres, autors que trencaren la va unir entre el jazz i la música popular i que tindràn com a objectiu la llibertat del jazz. Però, més d’interpretar als clàssics del jazz, també es te en compte quant la fus de este amb altres estils, com es el cas del funky o la bossa nova, xemple d’este últim estil és la versió que realitza de » la Noia d’Ipanema «d’Antonio Carlos Jobim i Vinicius de Moraes.

El 2001 és grava un CD, amb una recopilació de deu títols. A l’any 2002 ha participat en el concert de cloenda del curs de jazz del «Palau de la Música» de València. Entre obres interpretades estan: Mr. Gone; perdut; pocker; My Way; Moonlight Serenade; Jeru; Summertime; All of me; Home Nagem a Mongo. Ha participat en Festivals de Jazz de Gandia, Carcaixent i Bétera. Concerts a tota la província, a través del programa de la diputació, Sarc. L’any 2008 col·labora amb el Conservatori d ‘Oliva a la Master Class impartida per Gregory Hopkins professor de Composició ode Jazz al Berklee College of Músic d’EUA. L’any 2010 va realitzar un concert amb música de la mítica banda Beatles.     Aixi com un concert amb Bernardino on interpretaren música lleugera italiana dels anys 50 als 70. Ha interpretat la Música de les Orquestes dels anys 50, de Ray Connif i Perez Prado. Cal destacar que ha sigut dirigida pel mestre Miguel Vercher Talens, i actualment per Xavi Malonda Miñana.